Forssan seudun vuoden 2021 positiivisin palkittiin sunnuntaina 29. marraskuuta perinteisessä joulunavaus-tapahtumassa. Yleisöäänestyksen perusteella palkinnon sai Paula ja Harri Vigilantin luotsaama Asenne ry. 

– Tunnustus kertoo yhteisöllisyyden voimasta, ja se kannustaa meitä jatkamaan toimintaamme. Yleisön joukossa oli myös edustajia yrityksistä, jotka ovat tukeneet toimintaamme ja kiitos palkinnosta kuuluu myös heille, Vigilantit kiittelivät.  

Asenne ry:n toiminta sisältää niin jouluapua, perhe- ja nuorisotyötä, matalan kynnyksen palveluja, harrastustoiminnan ohjaamista, lahjoitustoimintaa sekä erilaisten elämysten mahdollistamista.

– Käytännössä teemme kaikkea sitä, minkä sydän sanoo oikeaksi. Pidämme paljon Forssan seudulla asuvista nuorista ja mielestämme heissä on aivan valtavasti potentiaalia, Paula Vigilant kertoo.

– Tulevaisuudessa haluamme olla mukana kehittämässä seudun kriminaalihuoltoa sekä lisäämässä sellaisia harrastemahdollisuuksia, jotka poikkeavat hieman totutusta. Oikean harrasteen löytämisellä voi olla todella iso merkitys nuoren elämään, Harri Vigilant täydentää. 

Forssan Seudun Nuorkauppakamari on jakanut palkinnon vuodesta 2011 lähtien. Asenne ry teki osaltaan historiaa, sillä palkintoa ei ole aiemmin myönnetty yhdistykselle.

– Asenne ry:n todettiin olevan tunnettu hyvän mielen tempauksistaan. Se auttaa nuoria ja muita avuntarvitsijoita. Vigilantit myös ottivat palkinnon vastaan yhdessä toiminnassa mukana olevien nuorten kanssa, mikä kertoo mielestäni kaiken heidän toiminnastaan, projektipäällikkö Sanna Järvi toteaa.

Järvi kertoo ilahtuneensa myös siitä, miten paljon hyviä ehdotuksia Forssan seudun vuoden positiivisin -kisaan saatiin yleisöltä.

– Ehdotusten määrä osoittaa, että seudullamme on paljon tahoja, jotka luovat positiivisuutta ympärilleen. Raati valitsi loppusuoralle Asenne ry:n lisäksi Cilla Roidon, Karoliina Laaksosen ja Kirsi Lindholmin, joista voittaja ratkottiin yleisöäänestyksellä. Kuka tahansa ehdokkaista olisi voinut voittaa.

Lue myös