Jo perinteeksi muodostunut Joulupuu-keräys käynnistyy jälleen Forssassa 29. marraskuuta. Aiempien vuosien tapaan keräyksen järjestää ja organisoi Forssan Seudun Nuorkauppakamari ry.

– Joulupuu-keräyksen tarkoituksena on välittää jouluiloa vähävaraisille perheille. Pystytämme Forssaan kolme keräyspistettä, joihin tuodut lahjat lahjoitetaan FSHKY:n kautta niitä tarvitseville lapsille ja nuorille, projektipäällikkö Jouni Karjala kertoo. 

Joulupuu-keräys järjestetään non profit -periaatteella, eli toiminnalla ei tuoteta voittoa. Lahjoituksia voivat tehdä niin yksityishenkilöt kuin myös yrityksetkin.

– Keräykseen tuotavien lahjojen on oltava uusia ja käyttämättömiä tai itse tehtyjä. Esimerkiksi villasukat ovat olleet suosittuja lahjoja. Hieman vanhemmat lapset pitävät myös lahjakorteista, jotka he voivat käyttää itse haluamallaan tavalla. 

Karjalan mukaan lahjoja ei tarvitse paketoida, vaan ne voi jättää keräyspisteeseen sellaisenaan.

– Jos lahjan kuitenkin haluaa paketoida, kannattaa siihen kiinnittää pakettikortti, josta käy ilmi sopiiko lahja esimerkiksi taaperolle vai teini-ikäiselle. Osoitteessa www.ejoulupuu.fi on mahdollista tehdä myös rahalahjoitus.

Viime vuonna Joulupuu-keräys tuotti Forssan seudulla enemmän lahjoituksia kuin koskaan aikaisemmin. Tänä vuonna Karjalan ja muun projektitiimin tavoitteena on kuitenkin rikkoa tuo ennätys.

– Perheeseeni kuuluu pieni tytär, joten tiedän kokemuksesta, miten tärkeä osa joulua lasten saamat lahjat ovat. Joulupuu-keräys on tärkeä myös koko yhdistyksellemme, sillä sen järjestäminen on jo pitkään ollut nuorkauppakamarimme suosituin projekti. 

Pienillä teoilla suuria vaikutuksia

Forssan seudulla Joulupuu-keräyspisteitä löytyy 29.11. –19.12. välisenä aikana Citymarketin ja Prisman infopisteiden läheisyydestä sekä Lounaismaan Osuuspankin Forssan konttorilta.

– OP Lounaismaa on Forssan Seudun Nuorkauppakamarin pääyhteistyökumppani ja on hienoa, että he haluavat antaa tukensa myös Joulupuu-keräyksen järjestämiseen. Keräyspisteen lisäksi he tarjoavat projektille myös arvokasta näkyvyyttä, Karjala kiittelee. 

Karjalan mukaan OP Lounaismaa on totuttuun tapaan tehnyt Joulupuu-keräykseen myös lahjoituksen.

 – Jo ennen viime vuonna alkanutta koronakriisiä yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä. Pandemian myötä tilanne on muuttunut entistä haastavammaksi ja siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten hyvinvointia. Uskomme, että pienilläkin teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia, OP Lounaismaan markkinointipäällikkö Tarja Lahti sanoo.

Muita Joulupuu-keräyksen yhteistyökumppaneita Forssan seudulla ovat Citymarket, Prisma, MAK Media Oy ja Merkintätalo Oy.

Lisätietoa: projektipäällikkö Jouni Karjala 040 768 3639 tai jouni.karjala@jci.fi

Forssan Seudun Nuorkauppakamari on alle 40-vuotiaiden nuorten aikuisten kehittymis-, kouluttautumis- ja verkostoitumisjärjestö, joka vaikuttaa aktiivisesti Forssan talousalueella. Yhdistyksen tavoitteena on edistää Forssan seudun elinvoimaisuutta tulevaisuuden osaajia ja johtajia kasvattamalla.

Lue myös