JOULUPUU -KERÄYS 2019 !

Joulupuu-keräys järjestetään Forssassa 2.-15.12.2019

Keräyspisteet löydät Forssan K-Citymarketilta ja Prismalta.

Lisätietoa: Elisa Mannelkuusi (elisa.mannelkuusi@jci.fi)

Forssan seudun nuorkauppakamari on tänäkin vuonna mukana Joulupuu-keräyksessä. Joulupuu kerää lahjoja lapsille ja nuorille, jota muuten saattaisivat jäädä ilman joululahjoja.

– Lahjoja kerätään lapsille, jotka ovat esimerkiksi lastensuojelun piirissä, huostaan otettuina, lastenkodissa tai muuten perheen vähävaraisuuden takia jäisivät ilman lahjoja, kertoo Forssan seudun nuorkauppakamarin tämänvuotinen puheenjohtaja Sanna Järvi.

Jo useana vuonna järjestetty Joulupuu on odotettu keräys.

– Pidimme pari vuotta sitten välivuoden ja silloin tuli kovasti kyselyitä ja keräystä kaivattiin. Tänä vuonna on kolmas keräysvuosi tuon tauon jälkeen ja nytkin on etukäteen kyselty, että onhan keräys tänäkin vuonna.

Forssassa Joulupuu starttaa ensi maanantaina ja päättyy 15.12. Miehittämättömät keräyspisteet ovat Prismassa ja Citymarketissa, niihin lahjoja voi viedä liikkeiden aukioloaikoina.

– Meillä ei ole resursseja päivystää keräyspisteissä, ja jos keräys tehtäisiin vaikka vain kahtena lauantaina, saattaisi monelta jäädä lahja tuomatta, Järvi miettii.

Toiveina on lahjoja eri ikäisille lapsille ja nuorille vastasyntyneestä 18-vuotiaaseen, tytöille ja pojille. Keräyslahjat toivotaan paketoimattomina, jotta niiden kohdentaminen saajille on helpompaa.

– Aikaisempina vuosina eniten lahjoja on kertynyt leikki-ikäisille. Vauvat ja teinit ovat jääneet vähemmälle. Antajana kannattaa miettiä, mikä olisi sellainen lahja, jonka itse haluaisi tai hankkisi omalle lapselleen. Ajatus on tärkein, ei lahjan rahallinen arvo, Järvi sanoo.

Lahjat toimitetaan saajille sosiaalitoimen kautta. Aikaisempina vuosian kertyneiden lahjojen määrä lämmittää Sanna Järven mieltä.

– Itsellekin tulee tässä hyvä joulumieli. Lapsillekin voi opettaa antamisen iloa miettimällä heidän kanssaan yhdessä, minkä lahjan keräykseen voisi jonkun toisen lapsen iloksi ja joulupukin avuksi tuoda.  Forssan Lehti 29.11.2019 klo 9:54 Outi Lindqqvist