Tammelalainen Kuusi Design Oy jo toistamiseen mukana Tuottava Idea -kilpailussa

Suomen Nuorkauppakamari ry:n järjestämään valtakunnalliseen Tuottava Idea -kilpailuun saatiin edustaja myös Forssan seudulta. Etelä-Suomen aluesarjan voittoa lähtee tavoittelemaan tammelalainen keksijä Toni Kuusi.

− Osallistuin Tuottava Idea -kilpailuun ensimmäisen kerran vuonna 2019. Ideoin ja kehitin jätevaunun, joka nousee pöydän tasolle ja parantaa keittiön ergonomiaa. Tuote oli silloin täysin uusi ja sain Tuottava Idea -kilpailusta arvokasta näkyvyyttä ja verkostoja keksinnölleni, Kuusi sanoo.

Kun Forssan Seudun Nuorkauppakamari ilmoitti etsivänsä innovaatioita tämän vuoden Tuottava Idea -kilpailuun, aktiivisena keksijänä tunnettu Kuusi oli heti valmis kirjoittamaan osallistumishakemuksen. 

− Tällä kertaa osallistun kilpailuun suunnittelemallani SmartFlip-taittohyllyllä. SmartFlip tarjoaa lisää laskutilaa pieniin keittiöihin ja siihen voi laskea esimerkiksi kuuman uunipellin, paistinpannun tai tablet-tietokoneen, josta on helppo seurata reseptiä.

Kuusen kehittelemä SmartFlip-taittohylly sopii taittuvan mekanisminsa ansiosta niin kotiin, työpaikoille, mökille ja matkailuajoneuvoihin. 

− Tavoitteenani on löytää Tuottava Idea -kilpailun kautta yhteistyökumppani vauhdittamaan SmartFlipin myyntiä ja markkinointia, Kuusi toteaa.

Tavoitteena edistää innovointia

Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n vuodesta 1977 järjestämä valtakunnallinen yrityskilpailu, jonka tavoitteena on edistää innovointia, nostaa esiin uusia liikeideoita sekä korostaa niiden merkitystä kehityksen avaintekijöinä.

– Kilpailu on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan, sillä kulunut vuosi on osoittanut, että yritykset tarvitsevat jatkuvasti uusia innovaatioita menestyäkseen muuttuvassa ympäristössä, Forssan Seudun Nuorkauppakamarin projektivastaava Timo Kallio sanoo.

Tuottava Idea -kilpailun kautta Forssan Seudun Nuorkauppakamari haluaa antaa oman panoksensa seudun hyväksi.

– Yhdistyksemme yksi tärkeimpiä tavoitteita on edistää Forssan talousalueen elinvoimaisuutta. Toni Kuusen kaltaisten yrittäjien tukeminen on yksi keino toteuttaa tätä visiota.

Lisätietoa:

FSNKK:n projektivastaava Timo Kallio, puh 040 048 5585 tai timo.kallio@jci.fi

FSNKK:n puheenjohtaja Hanna Segarra, puh 044 278 5581 tai hanna-emilia.segarra@jci.fi

Forssan Seudun Nuorkauppakamari on alle 40-vuotiaiden nuorten aikuisten kehittymis-, kouluttautumis- ja verkostoitumisjärjestö, joka vaikuttaa aktiivisesti Forssan talousalueella. Yhdistyksen tavoitteena on edistää Forssan seudun elinvoimaisuutta tulevaisuuden osaajia ja johtajia kasvattamalla.

Lue myös